Už nějaký ten pátek mám tu čest spolupracovat s Androidem a taky se mi podařilo ho pěkně vykrmit. Myslím, že tato nádivka vhodně dochutí smartpohne každého křesťana. Výběr je samzřejmě na uživateli, ale v tuto dobu bych zvláště doporučoval elektronickou verzi Průvodce adventem a Misál na advnet a vánoce se po ruce bude taky hodit.

And Bible

Cover art  Off-line četba nebo poslech Bible, poznámek, slovníků an křesťanských knih kdekoliv, kde se nacházíte.

 

Breviář - Denní modlitba Církve

Cover art  Římskokatolická Liturgie hodin (slovenský, český a maďarský překlad).

Mnoho vychytávek, např. nezhasne vám obrazovka během modlitby, přepne se automaticky do tichého režimu...


iBreviary

Cover art  iBreviary je aplikace, která přináší tradiční Katolickou modlitbu Breviáře a všechny liturgické texty na váš Android mobil či tablet.

V 7i jazycích (italština, francouzština, španělština, rumunština, angliština a latina).


Liturgia Horarum

Cover art  Kompletní liturgie hodin v latině.

 

Liturgie

Cover art  Aplikace především pro kněze obsahující některé liturgické texty "do terénu" - obřady pro svátosti udílené nemocným či v nebezpečí smrti, pohřební obřady, vybraná žehnání, texty k eucharistické adoraci, aj.
Kromě on-line lekcionáře, obsahujícího liturgický překlad Písma, je aplikace plně off-line. Aplikace je určena zejména k přípravě; v případě nouze též k samotnému slavení liturgie.

 

Misál na prázdniny/Misál na advent a Vánoce

Cover art  Vydává Liturgie.cz. Aplikace je určená pro účast na mši v cizím jazyce nebo pro přípravu na liturgii. Obsahuje mešní formuláře, biblická čtení, preface, eucharistické modlitby, mešní řád, přímluvy a liturgický kalendář. Kromě toho jsou uvedeny základní odpovědi ke mši v latině, angličtině, němčině, francouzštině, italštině a španělštině. Aplikace nenahrazuje platně schválení liturgické knihy nezbytné ke sloužení eucharistie.

 

Víra.cz widget

Cover art  Widget je určen ke stažení biblického citátu dne a tématu týdne ze serveru http://www.vira.cz. Biblický citát dne se týká mešní liturgie pro současný den, zatímco téma týdne popisuje větší tématický celek slavený během aktuálního týdne. Biblická kapitola, z níž je úryvek biblického citátu dne použitý, je následovně stažena z http://www.biblenet.cz, takže je možné zobrazení citátu v celém kontextu. Widget také umožňuje uložení biblického citátu dne a tématu týdne na externí FTP server. Obsah je k dispozici pouze v češtině.

 

Průvodce adventem

Cover art  Každý den v adventu můžete číst příslušný text k meditaci: Boží slovo z lekcionáře, citát a krátké zamyšlení. Texty pocházejí z publikace Průvodce Adventem 2014.



Malý průvodce postní dobou

Cover art  Malý průvodce postní dobou je elektornická verze brožury s biblickými citáty na každý den postní doby, kterou každoročně vydává Diecézní katechetické centrum Biskupství brněnského. Je určena všem, kdo touží denně alespoň po malém duchovním impulzu, jenž jim poslouží k za­myšlení a k modlitbě.

 

Týden modliteb za mládež

Cover art  Ve všech diecézích ČR probíhá 6. – 13. dubna 2014 týden modliteb za mládež, který vrcholí slavením světového dne mládeže na Květnou neděli. Sekce pro mládež ČBK připravila k tomuto účelu brožuru. Tato aplikace je její elektronickou verzí.

 

Modlitebník

Cover art  Modlitebník nahrádza klasickú modlitebnú knižku, ktorá obsahuje niektoré modlitby z Jednotného katolíckeho spevníka (JKS) a ešte niečo navyše.

OBSAHUJE:
- základné modlitby (Otče náš, Anjel Pána, Osobná modlitba, ... )
- gréckokatolícke modlitby (akatisty, moleben, )
- litánie (Loretánske, k Božskému Srdcu Ježišovmu, ... )
- ružence (bolestný, radostný, slávnostný, ruženec svetla, Božieho milosrdenstva, ... )
- spytovanie svedomia (spovedné zrkadlá)
- požehnania (osôb, budov, ...)
- krížové cesty
- základné pravdy kresťanskej viery (Desatoro, Hlavné prikázanie, ... )

 

Vatican Web Radio

Cover art  Poslouchejte Vatikánské radio, hlas papeže a celé katolické církve.

 Český pořad najdete v sekci "On Demand".

 

Dodal bych ještě elektronický kancionál (www.kancional.cz), který už koluje jako ekniha, ale prozatím byl pozastaven provoz.

 

Ať všechno slouží k větší slávě Boží.